Hundfotograf


Så hur kommer det sig att jag började fota hundar?

För att svara på den frågan så får vi gå tillbaka måååånga år i tiden. Inte till stenålder, så gammal är jag inte... men så länge jag kan minnas så har jag älskat djur och framför allt hundar. Stora, små, korthåriga, långhåriga, busiga, söta, snälla, vilda, tokiga, fina mm. Älskade alla. Jag önskade mig en hund varje födelsedag och julafton, alltid. Jag fick dock aldrig en hund. Istället hade jag hamstrar, möss och en kanin, men aldrig en hund. När jag blev vuxen bestämde jag mig för att nu var det äntligen dags att skaffa en hund. Jag fastnade för en liten ras som heter Prazsky krysarik, jag importerade min första från Tjeckien och tog sedan valpar på henne. Hon fick en liten tjock söt valp som jag inte kunde motstå så hon fick såklart stanna kvar hos mig hon också. Detta blev mina två ögonstenar: mamma Allis och dottern Esther. Min dröm hade äntligen blivit sann, jag var nu matte till två goa vovvar!

När Esther var 12 veckor var jag hos en fotograf i en djuraffär för att fota båda två. Jag älskar de bilderna och jag har en stor tavla hemma på de två som jag ofta tittar på och minns tillbaka på de numera änglahundarna. Att ha vackra foton på sina pälsklingar betyder så mycket tycker jag.

Fotointresset har egentligen alltid funnits där, men när min första son föddes så började jag utveckla mina fotokunskaper mer. Jag började gå på workshops och kurser och en till dröm väcktes till liv, jag ville bli fotograf! Jag ville bli den där personen som fångar de där fina ögonblicken på foton åt stolta föräldrar. Japp, föräldrar... Jag började med att fota barn, små barn upp till cirka ett års ålder. Jag skaffade mig en hemmastudio och drog igång min verksamhet ordentligt 2020, men efter ett tag insåg jag att hundintresset tog över mer och mer. Då föddes idén om att kombinera mitt fotointresse med mitt hundintresse och jag bestämde mig för att fota hundar åt stolta mattar och hussar istället! Har inte ångrat det beslutet en sekund! Älskar att få möjlighet att träffa alla sorters hundar och fånga deras personlighet och hur vackra de är på fina foton. Gladast blir jag när matte och/eller husse väljer att framkalla bilderna för att ha framme i många år, så som jag har med mina änglahundar.


Hoppas vi ses framöver för en rolig och mysig hundfotografering!